Ken jij je eigen gebruiksaanwijzing?

Het kennen van je unieke talent is enorm waardevol, maar daarbij ook je gebruiksaanwijzing ervan  te kennen maakt een groot verschil in hoe je je talent inzet. Het versterkt namelijk de werking van je talent. Èn het zorgvuldig inzetten van jouw talent doet recht aan de kostbaarheid ervan.

Zo is  jouw talent bijvoorbeeld niet voor iedereen bedoeld. Gelukkig maar! Je moet er niet aan denken dat je iedereen moet “bedienen” met jouw talent. Nee, jouw talent heeft bepaalde “afnemers”. Mensen die jouw talent nodig hebben. Ik heb mijn talent benoemd als “het kan wel”. De subtitel hiervan is “bemoedigen”. Mijn afnemers zijn mensen die bemoediging nodig hebben, in de vorm van steun in de rug, weer perspectief krijgen hoe het wel of óók kan. Mensen die hun veerkracht willen versterken. Je afnemers steeds beter in beeld te krijgen, betekent ook dat je je werkomgeving hier op kunt afstemmen en je dus ook vaker je talent kunt inzetten. 

Het kennen van je afnemers is dus een onderdeel van jouw gebruiksaanwijzing. Zo zijn er nog meer onderdelen, die specifiek jouw talent nog meer in het licht zetten. In het talentprogramma van SprankelWerk ontdek je welke onderdelen dit zijn en verzamel je deze in jouw eigen gebruiksaanwijzing op zakformaat.

Met dank aan @Jannine Sybenga van J9 design, die voor ons een sprankelende gebruiksaanwijzing heeft ontworpen!