Onbekommerd genieten

Het geeft enorm veel voldoening om je unieke talent in te kunnen zetten. Ik heb mijn talent benoemd als ‘verhelderen’, dus als ik onduidelijkheid of ruis op de lijn ervaar, ga ik aan. Ik ga sprankelen tijdens de bespreking van een TMA talentanalyse als ik mag en kan verhelderen en na afloop terugkrijg dat het gesprek voor de ander inderdaad verhelderend en helpend was. 

Maar het inzetten van je unieke talent kost ook energie en maakt het belangrijk om oplaadmomenten voor jezelf te creëren. Ik doe dat wekelijks door te zingen bij de Bende van Zang en Ziel, maar ook door regelmatig een creatieve workshop te volgen. Deze week volgde ik een workshop Pastelkrijten bij @Fenneke Goutbeek www.pasteltekenen.nl . Op zo’n dag ben ik heerlijk aan het vegen met pastelkrijtjes in de mooiste kleuren. En ik denk aan niets anders. Een goed eindresultaat is leuk, maar niet het doel. Het gaat om ‘nutteloos’ genieten, alleen voor mezelf. Daar laad ik van op. 

Weet jij waar jij van oplaadt? Kom het ontdekken tijdens ons SprankelWerk programma, waarin we naast het benoemen van je unieke talent ook aandacht besteden aan je oplaadmomenten. De data voor de tweede training zijn bekend. We starten op 15 mei!