Frisse blik 

Blijft je unieke talent altijd hetzelfde? Een vriendin vroeg dit, omdat zij me helemaal in mijn element zag en zich afvroeg of dat voortkwam uit mijn talent Verhelderen. Tijdens ons gesprek kwam ik tot de conclusie dat mijn talent niet was veranderd, maar dat het zich wel uitte in een andere vorm. 

Talent gaat er niet over wat je doet, maar hoe je de dingen doet. En mijn talent Verhelderen is blijkbaar niet alleen helpend bij het verhelderen als er onduidelijkheid en ruis op de lijn is, maar ook om de ander te helpen bij het maken van kledingkeuzes. 

Het heeft me weer alert gemaakt. Je unieke talent benoemen in één woord of een korte zin is praktisch en helpend om talentmomenten bewust te herkennen. Maar het kan ook zorgen voor een tunnelvisie, waardoor je lang niet alle vormen, waarin je talent zich uit, ziet. Ik kijk weer met een frisse blik naar mijn talent “Verhelderen’, die sprankelend en met oog voor schoonheid soms ook aan het werk is als personal shopper.

Ben jij nieuwsgierig naar je unieke talent, de vormen waarin het zich uit en hoe je je talent nog meer in kunt zetten in je werk? Meld je aan voor het talentprogramma van SprankelWerk. Rian van den Hende en ik starten weer op 15 mei a.s.